Sectragon

Kamerabevakning till Allsvenska fotbollsarenan Tunavallen.

AFC Eskilstuna tar klivet upp i Allsvenskan och Sectragon har planerat, projekterat och levererat en ny kamerabevakningsanläggning till arenan.

AFFÄRSOMRÅDE

Kamerabevakning

PLATS

Eskilstuna

BESTÄLLARE

AFC Eskilstuna / Eskilstuna kommun

Att gå upp i Allsvenskan innebär att nya och större säkerhetskrav ställs på klubbarna från både Allsvenskans och Polisens håll. Det finns flertalet ramverk och kravställningar som arenornas säkerhetssystem, kamerabevakning, belysning och utformning måste uppfylla för att ta sig igenom den besiktning som görs inför säsongsstart. Om arenan inte tar sig igenom den besiktningen får inte säsongsstart ske på den arenan.

AFC Eskilstuna stod inför detta när dem gick upp i Allsvenskan. Sectragon anlitades för att utföra projektering, installation och dokumentation av ny kamerabevakningsanläggning för hela Tunavallen med omslutande ytor. Projekteringen behövdes göra mycket noggrant för att uppfylla krav på ansiktshöjd, pixeltäthet och hantera mycket stark belysning. Provbilder togs ut i preliminärhandlingsstadiet och utvärderades för att kunna identifiera samtliga faktorer innan installationerna påbörjades.

För att kunna få de mest ideala bildvinklarna, undvika extremt starkt ljus från reflektorer och uppfylla krav på identifiering och pixeltäthet specialtillverkades två takfästen som håller motoriserade kameror på cirka 15 meters höjd i takbalkarna.

Det byggdes även ett operatörsrum för polis, väktare och säkerhetsansvarig där full kontroll på skärmar ges över hela arenan och samtliga kameror kan styras från.

Vi tackar AFC Eskilstuna, Polisen och Eskilstuna kommun för ett effektivt och samordnat projekt.

Referensprojekt

Strängnäs resecentrum

Ny kamerabevakning till Strängnäs resecentrum. Strängnäs har byggt nytt resecentrum som knutpunkt för regional tåg- och busstrafik och Sectragon anlitades för att säkra lokalerna

Kista Torn 1 & Torn 2

Kameraövervakning till Brf Kista Torn 1 och Torn 2. Nytt, omfattande, kamerabevakningssystem till Stockholms högsta bostadshus Kista Torn samt garage som nominerades till årets bygge 2017

Gamla Riksdagshuset

Anrika fastigheten Gamla Riksdagshuset som inhyser Kammarrätten på Riddarholmen i Stockholm har gett Sectragon förtroende för komplett installation av nytt integrerat säkerhetssystem